Houten heren horloges

Creëer een unieke uitstraling met een houten heren horloge

Misschien overweeg je om een horloge voor heren aan te schaffen. Je bent zeker niet de enige, want het is op dit moment echt een trend. Dat is niet zo verrassend als je bedenkt dat horloges van hout er zeer stijlvol uitzien. Hout is tijdloos en je creëert er een unieke uitstraling mee. In dit artikel vertellen we je graag waarom je zeker geen spijt krijgt van het dragen van houten horloges. We zullen alle voor- en nadelen uitgebreid uit de doeken doen én vertellen waar je op moet letten bij het kopen van een houten horloges.

Houten heren horloges
Show Filters

Toont alle 5 resultaten

Show Filters

Toont alle 5 resultaten

Voordelen van houten heren horloges

De Duitse klokkenmaker en slotenmaker Peter Henlein kon begin zestiende eeuw maar aan één ding denken: het ontwerpen van een draagbare klok met een veermechanisme. Na jarenlang onderzoek en hard werken kreeg hij het in 1508 eindelijk voor elkaar. Ruim tien jaar lang had de klokkenmaker aan deze uitvinding gewerkt. Wat hij nog niet besefte was dat het gebruik van de balansveer de wereld voorgoed zou veranderen. Het leidde tot de komst van de allereerste horloges. En we hebben het dan ook deze intelligente klokkenmaker uit Neurenberg te danken dat er tegenwoordig prachtige houten heren horloges bestaan.

Houten heren horloges: een belangrijke accessoire

Horloges zijn altijd een belangrijk accessoire voor mannen geweest. Dat is goed te zien aan de huidige populariteit van houten herenhorloges. Nog niet zo heel erg lang geleden werden horloges alleen gebruikt om de tijd af te lezen. Anno 2022 zijn ze een heus modestatement. Niet voor niets hebben mannen tegenwoordig de keuze uit allerlei soorten horloges en horlogebanden in alle kleuren die je maar kunt bedenken.

Wat maakt houten heren horloges zo bijzonder?

Een groot deel van de Nederlandse mannen draagt een horloge. Kijk maar eens rond op straat en je zult zien hoe populair horloges zijn. De horlogewereld zal niet verdwijnen omdat het staat voor precisie, kwaliteit en stijl. Bovendien zijn horloges uiterst nuttig. Ze tonen niet alleen de tijd, maar kunnen ook worden gebruikt als mode accessoire. Met onze houten horloges toon je jouw stijl en persoonlijkheid als nooit tevoren. Elk horloge heeft zijn eigen kenmerken. Kies altijd voor een horloge dat past bij jouw persoonlijkheid en levensstijl.

Welke soorten houten heren horloges bestaan er?

Naast verschillende stijlen en kleuren heb je tegenwoordig de keuze uit analoge en digitale horloges. Onze analoge houten horloges ademen stijl en kwaliteit uit. Hoe mooi digitaal ook is, analoog heeft ook zo zijn charme. Sommige horloges zijn haast dure sieraden. Ze bevatten bijvoorbeeld metalen zoals goud of platina. Maar ook staal en kunststof zijn populaire materialen. Toch worden ze qua elegantie, duurzaamheid en gebruikersgemak overtroffen door hout.

De bijzondere geschiedenis van houten horloges voor mannen

Mannen dragen overigens nog niet zo heel lang horloges. In eerste instantie gingen alleen dames er mee over straat. De allereerste vrouw die een horloge om haar pols droeg was koningin Elizabeth I. Ze ontving het horloge van haar vermeende minnaar Robert Dudley. Tijdens de Eerste Wereldoorlog kwam daar verandering in. Soldaten begonnen horloges te dragen zodat ze bepaalde aanvallen precies op tijd konden uitvoeren. Een snelle blik op het horloge om de pols was een stuk efficiënter dan het gebruik van een zakhorloge. En dat is niet het enige bijzondere aan horloges:

• Een van de duurste heren horloges allertijden is de ‘Paul Newman’ Rolex Daytona. De waarde wordt geschat op maar liefst 13,3 miljoen euro. Het dure klokje werd ooit gedragen door acteur Paul Newman, die het als cadeau kreeg van zijn vrouw.
• Het eerste waterproof horloge kwam op de markt in 1926. Om te testen of het horloge inderdaad werkte als het in aanraking met water kwam, stopte men het in een kom met water.
• De meeste mensen dragen hun horloge om de pols waarmee ze niet schrijven. Op het moment dat je schrijft glijdt het horloge over verschillende oppervlaktes. Dit kan zorgen voor krassen en andere beschadigingen en moet vermeden worden.

Tijdloos en geschikt voor allerlei gelegenheden

Over tien jaar kun je als man nog steeds trots met een houten horloge rondlopen. Wel is het belangrijk om een exemplaar te kiezen dat bij jouw persoonlijkheid past. Ben je een vrij casual persoon? Dan raden we aan om een horloge te dragen die er modern uitziet. Wil je een horloge dragen naar een formele gelegenheid? Dan raden we aan om een houten exemplaar uit te kiezen met een chique uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan een horloge met een mooi zwart polsbandje en een roestvrij stalen lijn in het midden. Daarmee maak je ongetwijfeld een goede indruk tijdens een zakelijke bijeenkomst, een sollicitatie of een andere belangrijke aangelegenheid.

Een houten heren horloge is eenvoudig te combineren

Een van de pluspunten van houten heren horloges is dat je ze vrij simpel met verschillende outfits kan combineren. Ze hebben een tijdloze en rustige uitstraling en passen daardoor zowel bij formele als informele aangelegenheden. Combineer een van onze houten heren horloges gerust met een net pak, een jurkje of een casual outfit. Ze staan bij vrijwel iedere outfit perfect. Dit type horloge voor heren maakt een outfit helemaal compleet en het scheelt enorm dat je het vrijwel altijd kunt dragen.

Betaalbaar en toch van hoge kwaliteit

Het tweede waar je rekening mee met houden bij het kiezen van een horloge is de prijs. Bepaal aan de hand van je budget in welk segment je wilt kijken. Het voordeel van houten heren horloges is dat de prijs-kwaliteitverhouding uitstekend is. Je krijgt tijdloze kwaliteit voor een betaalbare prijs en dat geeft ongetwijfeld een fijn gevoel.

Jarenlang genieten van jouw houten horloge

De derde factor dat een rol speelt bij de keuze voor een houten herenhorloge is de kwaliteit. Ook wat dat betreft zit je bij ons helemaal goed. De ervaringen van eerdere gebruikers zijn over het algemeen zeer positief. De horloges gaan langere tijd mee waardoor je er jarenlang van kunt genieten. De tijd vliegt, maar de kwaliteit van een houten horloge is een vast gegeven.

Is er sprake van garantie bij een houten heren horloge?

Tenslotte is het belangrijk om rekening te houden met de garantie. Het is fijn om minstens twee jaar garantie te hebben. Mocht het herenhorloge onverhoopt kapot gaan of beschadigingen vertonen dan kun je het altijd kostenloos inwisselen voor een nieuw exemplaar.

Voortaan altijd op tijd dankzij je houten horloge!

Het grootste voordeel van houten horloges is dat je altijd bij de tijd bent, letterlijk en figuurlijk. Je hoeft niet te vertrouwen op jouw telefoon of wekker wanneer je ’s ochtends vroeg moet opstaan. En gelukkig is het ook niet nodig om altijd je smartphone bij de hand te hebben. Zelfs wanneer je in de auto rijdt kun je zien hoe laat het is. Even een blik werpen op de horloge is immers zo gedaan en wel toegestaan achter het stuur, in tegenstelling tot een smartphone. Of draag het herenhorloge tijdens het sporten zodat je bijvoorbeeld ziet hoe lang je al rent.

De bijzondere onderdelen van houten heren horloges

Zoek je naar unieke en stijlvolle houten heren horloges? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Alleen al het uurwerk zelf is de moeite van het bekijken waard. Zo bevat het onderdelen als een dubbele chronograaf en een datumvenster. Ook het stopwatch gedeelte komt in veel gevallen goed van pas. Het is duidelijk te zien dat de houten horloges met liefde en aandacht zijn gemaakt. Desondanks betaal je er niet de hoofdprijs voor. De houten heren horloges zijn dan ook vervaardigd voor een breed publiek. Iedereen moet immers een mooi uurwerk kunnen dragen.

Waarom houten horloges een goede investering zijn

Houten heren horloges zijn absoluut een goede investering. Ze zijn tijdloos, van uitstekende kwaliteit en worden in de loop der jaren alleen maar meer waard. Kijk maar naar de horloge van acteur Paul Newman, die wij eerder in dit artikel noemden. Het uurwerk is weliswaar niet gemaakt van hout, maar vanwege zijn geschiedenis toch zeer waardevol.

Duurzame materialen

Bij ons vind je houten heren horloges die niet alleen zeer lang meegaan, maar ook nog licht aanvoelen om de pols. Dit komt door het feit dat de uurwerken uitsluitend gemaakt worden van duurzame materialen. De allerbeste vakmensen hebben er met liefde en aandacht aan gewerkt en dat merk je. Het kost veel tijd en moeite om houten horloges met de hand te maken. Maar het resultaat mag er zeker zijn. Bovendien worden de horloges gratis geleverd in een houten kistje dat er perfect bij past.

Verre van standaard

Houten heren horloges zijn verre van standaard. Dit is meteen een van de grootste voordelen van dit type uurwerk. Ze hebben een geheel andere uitstraling dan bijvoorbeeld horloges van kunststof of staal. Daar is een goede reden voor. Houten horloges zijn vervaardigd uit een geheel andere grondstof. Dit geeft ze meteen een andere uitstraling dan bijvoorbeeld een standaard horloge met leren bandjes. Wie dan ook graag wil opvallen op straat kan het beste een heren horloge kopen van hout.

Unieke uitstraling

Houten heren horloges hebben een unieke en natuurlijke uitstraling. Het geeft jou een geheel eigen stijl en je valt dan ook zeker op met deze bijzondere accessoire. Maar dit type herenhorloge omvat meer dan stijl alleen. Zo is het in vergelijking met een horloge van staal ontzettend licht. Probeer beide typen horloges maar eens uit. Merk je het verschil in gewicht?

Waarom houten heren horloges een goed alternatief zijn voor metaal

Het is haast ongelooflijk hoe licht houten horloges zijn. Soms wegen ze twee keer zo weinig als een horloge van staal. Je kunt je voorstellen dat houten horloges dan ook veel draaggemak met zich meebrengen. Heb je al tijden een te zwaar horloge om je pols en zoek je naar een alternatief? Dan raden we zeker aan om eens te kijken naar houten heren horloges. Op een gegeven moment merk je niet eens meer dat je een horloge om je pols hebt, zo licht is het.

Zijn houten heren horloges duurzaam?

We zullen eerlijk zijn: niet iedereen is groot fan van houten herenhorloges. Sommige tegenstanders uiten felle kritiek op het feit dat er bomen gekapt moet worden om horloges van hout te maken. Men vindt de productie van dit type uurwerken niet passen bij een maatschappij waarin horloges een steeds grotere rol spelen. Het past in hun opinie niet bij de huidige tijdsgeest waarin we groen moeten leven. Maar gelukkig is er een oplossing voor dit duurzaamheidsprobleem. Steeds meer aanbieders proberen de houtkap voor horloges te compenseren door iets terug te doen voor de maatschappij. Ze organiseren bijvoorbeeld activiteiten die duurzaamheid promoten en versterken.

Geniet van een natuurproduct

Houten horloges zijn een natuurproduct en ademen daardoor stijl en charme uit. Bekijk de uurwerken maar eens van dichtbij. De duidelijke houtstructuur is verbazingwekkend en prachtig om te zien. Bovendien is geen enkele houtstructuur hetzelfde, waardoor elk herenhorloge uniek is. Het geeft een goed gevoel om met een uniek herenhorloge over straat te komen. Jij hebt niet dezelfde als je buurman, want de structuur en de kleur is duidelijk anders.

Waarom houten heren horloges een fantastisch cadeau zijn

Misschien wil je een van onze houten heren horloges wel cadeau geven. Wedden dat je er iemand heel blij mee maakt? Vertel diegene dat elk houten horloge een unieke structuur heeft en dat het een echt natuurproduct betreft. Bovendien geef je een uniek cadeau voor je stijlvolle buurman, broer, vriend of geliefde. Wie krijgt er immers zo’n tijdloos horloge van grote kwaliteit?

Geschikt voor de overgevoelige huid

Een groot voordeel van houten heren horloges die we graag willen benoemen is dat ze geschikt zijn voor mensen met een overgevoelige huid. Mannen die dit type herenhorloge dragen hebben geen last van allergische reacties. Bij metalen heren horloges komt dit helaas wel regelmatig voor. Bij hout komt contact eczeem nauwelijks voor. De uitslag van contacteczeem kan erg pijnlijk zijn en daarom is niet iedereen blij met een metalen horloge. Zodoende winnen houten heren horloges steeds meer aan populariteit.

Energie efficiënt

Tenslotte zijn houten heren horloges heel energie efficiënt. Dit heeft alles te maken met het feit dat ze met de hand worden gemaakt. Dit maakt de uurwerken niet alleen uniek, maar ook eco-vriendelijk. Er zijn immers geen machines meer nodig om ze te produceren. Bij een metalen horloge gebeurt dit echter wel. Bovendien worden ze vaak in grote aantallen geproduceerd. Dit is een aanslag op het milieu en tegenwoordig echt niet meer nodig. Steeds meer mannen willen een heren horloge kopen van hout, dus we zijn op de goede weg!

Geniet van een verbinding met de natuur

Met het dragen van houten horloges creëer je verbinding met de natuur. Dit klinkt zweverig, maar is eigenlijk heel logisch. Ze zijn immers handgemaakt en analoog. Dankzij het houten materiaal draag je in feite een stukje natuur om je pols. Overweeg je dit type herenhorloge te kopen? Geen slecht idee. Er wachten jou gouden tijden!